Doğal Granit Fiyatları: Granit, esas olarak kuvars ve feldispat minerallerinden ve az miktarda mika, amfibol ve diğer minerallerden oluşan büyük taneli volkanik ve plütonik bir kayadır.
Granit, magmadan yapıldığı için bir tür volkanik taştır. Magma teorisine göre granit, kristalin magmanın damıtılmasıyla oluşturulmuştur. Bu teorinin sonuçlarına göre granit yapıların oluşmasının nedeni sıvı magmanın mevcut kayaçlara nüfuz etmesidir.
Yavaş yavaş soğuyan magma, granit yapılı büyük kristaller oluşturur. Granit kayanın içindeki granüller, tasarlanmış bir yapı olarak değil, rastgele dağılmıştır; bu yapı granit plütonik verir. Diğer doğal taşlara göre daha sık kullanılan doğal granit fiyatları da diğerlerine nazaran daha cazip oluyor.

Kullanım Alanları
Mısırlılardan bu yana granit iç ve dış mekân uygulamalarında yapısal ve mimari malzeme olarak kullanılmıştır. Granitin yüksek dayanıklılığı ve estetik değeri nedeniyle “Boyutlu Taş” (belirli uzunluk, kalınlık ve genişlikte blok veya plakalar halinde kesilmiş doğal taş) olarak kullanılır.
Dış mekân uygulamalarında kaplama, döşeme, oymalar, mezar taşları, yol ve kaldırım kaplama vb. Alanlar gibi cilalı veya honlu granit çeşitleri tercih edilmektedir. İç mekân uygulamalarında, cilalı granit plakalar en çok tezgâh imalatında kullanılır.
Yukarıda görüldüğü gibi granit daha çok hava koşulları ve bakım koşulları zor olan bir yardımcı taştır. Granit, sert, aşınmaya dayanıklı ve hava koşullarına dayanıklı yapısı nedeniyle ağırlıklı olarak oymalar ve mezar taşları gibi dış mekân uygulamalarında tercih edilmektedir.
Granit Özellikleri
Granitin rengine kuvars ve feldispat hakimdir. Genellikle pembemsi gri ila koyu kırmızı renktedirler. Biyotit ve hornblend oranına bağlı olarak, renk sarı-griden koyu griye değişir. Bu durumda, feldspat hızı yavaşladıkça kırmızı belirti etkisi düşük olacaktır. Labrodor’un yanardöner rengi, siyah granitteki anortozitin ortak bir özelliğidir. Sömürülen taş ocağındaki granitin renk metamorfozunun olmaması, ürünlerin tanıtımını ve satışını kolaylaştırmaktadır.
Granit Kalitesi
Granitin kalitesi kuvars, feldispat, mika, diğer mineraller, yüzey işleme kalitesi ve kesme yöntemi ile belirlenir. Düşük dereceli granitler, çok fazla yumuşak mineral içeren ve çok az renk çeşidine sahip olan ticari veya ikinci sınıf granitler olarak adlandırılır. Orta kalite granitler çok güzel renk ve desenlere sahip olmakla birlikte aynı renk ve dokuya sahip olmama gibi sorunlar gözlenmektedir. Tek tip renk, doku ve tipte olanlardan egzotik ve yüksek kaliteli granitleri seçiyoruz.