Granit, granit görünümlü magmatik bir kayadır ve sert, kristalin minerallerden oluşur. Yerinde granitin sıcaklığı 400 dereceye ulaşır ve soğuması birkaç bin yıl alır.
Bu ısı jeotermal suların kaynağıdır. Sızan suyun granit çatlakları arasındaki hareketi, hem yüksek granit sıcaklığında su sıcaklığının artmasına hem de çözünür minerallerin artmasına neden olur. Jeotermal sular böyle oluşur.
Doğal bir taş olan granit çeşitleri ve özellikleri bakımından oldukça zengindir. Bu taşları Türkiye’nin en büyük ocaklarında işleyerek kullanıma hazır hale getiriyoruz.
Granit Çeşitleri
Ana mineralleri ortoklaz feldispat ve az miktarda plajiyoklaz ve kuvarstır. Ayrıca ikinci gruba ait mika, hornblend, piroksen ve turmalin, apatit, zirkon, granat, manyetit gibi mineraller de bulabilirsiniz.
Granitlerin rengi genellikle hafiftir ancak feldispatların ve diğer minerallerin cinsine ve miktarına bağlı olarak gri, pembe veya kırmızımsı olabilir.

Granitler yeryüzünde çok yaygındır. Çeşitli kabuk modellerinde gelir. Toprağın temelini onun yarattığı varsayılır. Doğada dayk, silika ve batolitler olarak bulunur.
Granit Taş Özellikleri
- Sağlam ve dayanıklıdır.
- Basınç dayanımı 1600 ~ 2400 kg/cm’dir.
- Kuru granitin erime noktası 1215-1260°C’dir.
- Granitin rengi esas olarak içerdiği feldispatın renginden kaynaklanır ve açık pembe griden pembeye veya pembe sarıdan güçlü kırmızıya değişir. Çoğunlukla gri ve yeşil-gri renklidirler.
- Nem içeriği nedeniyle fırından ilk çıktıklarında kesilmeleri kolay olmalarına rağmen zamanla bu nemi kaybederler ve daha da zorlaşırlar.
- Dış koşullara ve aşınmaya dayanıklı bir taş olup rengini değişmez şekilde korur.
- İyi bir parlaklığı kabul ederler ve diğer kayalara göre renk ve parlaklıklarını uzun süre bozulmadan korurlar.
- Neme dayanıklıdır.
- Doğal ve göz alıcıdır.
- Çizik, çatlak, pas görülmez.
- Tüm hava koşullarına uyum sağlar.
Taşıdığı özellikler sayesinde firmamızdan en çok talep edilen taş türü olmayı başarmıştır. Uzun yıllardır birçok proje için granit taş işleyerek hazır hale getirdik.
Granit Taş Kullanım Alanları Granit, tarihi ve modern mimaride binaları dış etkilerden koruması, iç iklimi muhafaza etmesi, minimum periyodik bakım gerektirmesi ve yıllarca ilk günkü görünümünü korumasından dolayı iç ve dış mekanlarda yapı malzemeleri arasında bir prestij sembolü haline gelmiştir. Granit ağırlıklı olarak taşıt ve yaya geçidi, merdiven, duvar kaplaması ve bordür taşı olarak kullanılır. Özellikle tarihi mekanlarda kullanıma uygun bir doğal taştır.